​Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ ξέσπασε με αφορμή την επίθεση αγνώστων χθες βράδυ με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του κόμματος.

Όπως σας ενημέρωσε σε παλαιότερη ανάρτηση το star.gr, την τελευταία στιγμή γλίτωσε ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης που εκείνη την ώρα έμπαινε στα γραφεία της Χαρίλαου Τρικούπη.

Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο των γραφείων ενώ την φωτιά έσβησαν οι υπάλληλοι που είδαν για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια να γίνονται στόχος αγνώστων. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν στα στενά των Εξαρχείων χωρίς να γίνει καμία σύλληψη.

Η νέα επίθεση προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά που σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Παρά τιςπροειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία. O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».

Στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας ότι καθημερινά 5 ένστολοι αστυνομικοί φρουρούν σε 24ωρη βάση το κτήριο ενώ από την ελληνική αστυνομία έχουν διατεθεί 17 αστυνομικοί οι οποίοι είναι στην διάθεση του κόμματος για την ασφάλεια των γραφείων.

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζ��ι ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν μόνο αστυνομικό».