​Αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα έχει αίσια έκβαση εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

Αναφερόμενος στο καυτό ζήτημα της σύνδεσης των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών με το φορολογητέο εισόδημα, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η σύνδεση αυτή θα δώσει κίνητρα για τη δήλωση των αληθινών εσόδων, αφού στην αντίθετη περίπτωση η σύνταξη θα είναι πολύ μικρή.

Διαβεβαιώνει ακόμα μια φορά πως με τις προσαρμογές που θα γίνουν θα προστατευτούν τα μεσαία εισοδήματα και επαναλαμβάνει πως θα προκύψει αύξηση των εσόδων, ώστε να είναι εφικτή στο μέλλον ακόμα και �� μείωση των εισφορών.

Τελος, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι με τις αλλαγές που προωθεί επιβαρύνονται όσοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τόνισε πως «οι νυν συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί 11 συνεχόμενες μειώσεις συντάξεων».

«Δεν φορτώνουμε στην επόμενη γενιά τα βάρη της κρίσης. Αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική δικαιοσύνη όχι μόνον με όρους ταξικούς αλλά και διαγενεακούς. Εφαρμόζουμε, για πρώτη φορά τους ίδιους κανόνες και στους μελλοντικούς και στους νυν συνταξιούχους, εφόσον επανυπολογίζουμε και τη σύνταξη των τελευταίων, για να προσδιορίσουμε την υπέρ τους προσωπική διαφορά, την οποία εγγυόμαστε για πάντα», δήλωσε.