​Ακόμα και να παραιτηθεί φέρεται να σκέφτεται ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, αν δεν ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και οι Ευρωπαίοι εταίροι δε συμφωνήσουν στο κούρεμά του, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

«Αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω», φέρεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ίδιος θεωρεί ότι αν τα καταφέρει στο ζήτημα αυτό, θα αναδειχθεί στον ηγέτη που πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε, αλλά και σε εκείνον που θα φέρει και πάλι την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, όσοι είναι κοντά στον Α. Τσίπρα σημειώνουν πως ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι αν τον… «πουλήσουν» οι Ευρωπαίοι στο θέμα του χρέους, παρά το γεγ��νός ότι εκείνος υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο και πήρε επώδυνα μέτρα για την ελληνική κοινωνία, τότε η επιστροφή του στην παλιά αριστερή ρητορεία είναι ο μοναδικός δρόμος.

«Ή παίρνω το χρέος ή φεύγω», φέρεται να είναι το μήνυμα που στέλνει στους στενούς του συνεργάτες.

Πάντως κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι όσοι επεξεργάζονται σενάρια αντικατάστασης της κυβέρνησης λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, μιας και ο πρωθυπουργός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα, η οποία και θα είναι η ρήξη με τους εταίρους, που μοιραία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα σενάρια περί οικουμενικής παραμένουν στο προσκήνιο, με το όνομα του Γιάννη Δραγασά��η να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με εκείνους που ενδεχομένους θα κληθούν να τη σχηματίσουν.

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι την περίοδο πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 και με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είχε γίνει ένα μυστικό δείπνο στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων και της πρώην υπουργού της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη.

Από τότε μάλιστα είχε πέσει το όνομα του Γ. Δραγασάκη στο τραπέζι, ως επικεφαλής μιας οικου��ενικής κυβέρνησης και όπως αναφέρει η εφημερίδα αν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση είναι αρνητικές, τότε ο Κ. Μητσοτάκης, πιθανόν να προτείνει την αντικατάσταση του πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή.