Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε σήμερα το βράδυ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» σύμφωνα με το οποίο η Μαρέεβα Μητσοτάκη, σύζυγος του αρχηγού της ΝΔ εμφανίζεται ότι συνεργαζόταν επαγγελματικά σε εταιρεία συμβούλων διαχείρισης κεφαλαίων με τον Στ. Παπασταύρου, σύμβουλο του Α. Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ (την οποία ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά).

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος και καταλήγει ερωτώντας:

"-Εμφανίζεται στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη η εν λόγω εταιρεία;

-Τι είδους έργα έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εταιρεία από φορείς του Δημοσίου και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;

-Η τεχνογνωσία διαχείρισης κεφαλαίων που παρείχαν ο κ. Παπασταύρου και η κα. Γκραμπόβσκι στους π��λάτες τους περιλάμβανε και απόκρυψη τους σε αδήλωτους λογαριασμούς του εξωτερικού;

-Συμμερίζεται ο κ. Μητσοτάκης τη φράση του προκατόχου του «Μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου!»; Εμείς πάντως τείνουμε να τη συμμεριστούμε αφού τα έσοδα στα δημόσια ταμεία από τα πρόστιμα θα ήταν και αυτά δεκαπλάσια…".

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού επικρίνει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καταλήγει:

«Και προφανώς η ΝΔ αρχίζει από την αρχή: στηρίζοντας σιωπηρά τη φοροδιαφυγή του κου Παπασταύρου».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε σε απάντηση η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μπροστά στα ολέθρια αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και το "παρασύστημά" τους, εξελίσσονται από συνώνυμο της εξαπάτησης και του ψέματος σε συνώνυμο της λασπολογίας και της χυδαιότητας.

Απάντηση στην αθλιότητα και τη συκοφαντία των δημοσιευμάτων, που χωρίς ντροπή υιοθετεί και αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει η ελληνική Δικαιοσύνη».