​Δεν έχουν τέλος οι απαιτήσεις των δανειστών. Εκτός από τις ενστάσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, το κουαρτέτο έχει αντιρρήσεις ακόμη και με μέτρα που έχουν ψηφιστεί!

Ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά», Νίκος Χατζηνικολάου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star Channel και την Μάρα Ζαχαρέα, αποκάλυψε πως «η τρόικα φεύγει από την Αθήνα και αφήνει πίσω της 4-5 επώδυνες αξιώσεις για την ελληνική κυβέρνηση».

«Μια από τις αξιώσεις αυτές είναι να πάρει πίσω η ελληνική κυβέρνηση και ορισμένα από τα μέτρα που έχουν ήδη περάσει από την Βουλή. Όπως αποκαλύπτει το Σάββατο, η εφημερίδα “Αγορά” η τρόικα απαιτεί από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω τον φόρο για το κρασί και τον φόρο που έχει επιβάλλει στο στοίχημα, τον φόρο δηλαδή των 5 λεπτών ανά στήλη που επέβαλε στα στοιχηματικά δελτία του ΟΠΑΠ» είπε ο γνωστός δημοσιογράφος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι Θεσμοί έχουν και άλλες απαιτήσεις.

Σύμφωνα με τον σχολιαστή του δελτίου, το κουαρτέτο έχει βάλει στο στόχαστρο και αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που αφορούν το δημόσιο και πιο συγκεκριμένα το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. «��ι τροικανοί ζήτησαν να δουν αναλυτικά την εξέλιξη του μισθολογίου και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην οικονομία μας, ενώ αξίωσαν να μπουν μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα στις θέσεις ευθύνης των φορέων και των επιχειρήσεων του δημοσίου» αποκάλυψε ο κ.Χατζηνικολάου, υπενθυμίζοντας ότι οι Θεσμοί απορρίπτουν το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και διαφωνούν με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, τόνισε μάλιστα ότι «από το υπουργείο Οικονομικών διέρρευσε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει πολιτική διαπραγμάτευση».

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, νύξη για το θέμα αυτό έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Λονδίνο κατά τη σ��νάντησης του με την Α.Μέρκελ, αλλά πήρε αρνητική απάντηση. «Η Μέρκελ έστειλε τον πρωθυπουργό στην τρόικα, για να κάνει διαπραγμάτευση με βάση τους αριθμούς. Αν οι αριθμοί δεν βγαίνουν, δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση» πρόσθεσε.

«Ας ελπίσουμε να μην βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές με πέρυσι την Άνοιξη» σχολίασε από την πλευρά της η κα Ζαχαρέα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR