«Ανάποδες» πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τις νέες αναφορές του περί Grexit.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος εξαπέλυσε επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας «εγκληματική» την αμφισβήτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Η συνεχής και δημόσια αμφισβήτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ από τον κ. Σόιμπλε αλλά και από αρκετούς παράγοντες στην ΕΕ, έκανε τεράστια ζημιά στην προσπάθεια της χώρας και του Ελληνικού λαού να ξεπεράσουν την κρίση» επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η αμφιβολία "κανιβάλισε" τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης και τις θυσίες του Ελληνικού λαού».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι ο Γερμανός υπουργός αλλά και κάποιοι ηγέτες της ΕΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για πολλά από τα δεινά που ακολούθησαν στην Ελλάδα, την οποία δεν στήριξαν με αποτέλεσμα να καταφύγει σε αναγκαστικό δανεισμό.

«Ευθύνη έχουν βέβαια οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που πολέμησαν κάθε αλλαγή και έταξαν ψεύτικους παραδείσους αντί να συμβάλουν ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης» προσθέτει ο κ. Παπανδρέου και καταλήγει: «Σήμερα, απαιτούνται γενναίες αποφάσεις για να αφήσουμε πίσω την κρίση και τα αδιέξοδα στα οποία αυτή μας οδηγεί. Είναι όμως και μεγάλη η ευθύνη των εταίρων μας να σταματήσουν τις φημολογίες και την υπονόμευση της προσπάθειας των Ελλήνων, ώστε να δημιουργήσουν τις καλύτερε�� δυνατές συνθήκες προκειμένου η Ελλάδα να μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές, να κάνει τις προσαρμογές και να συνεχίσει τις μεγάλες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για ένα κράτος διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, δι��αιοσύνης, που θα στηρίζει την ανάπτυξη, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία της Ελληνικής κοινωνίας».