​Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη με το κουαρτέτο.

Οι δύο υπουργοί θα πραγματοποιήσουν άλλο ένα ραντεβού με τους Θεσμούς το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να γίνει η τελική αποτίμηση της πρώτης φάσης των δι��πραγματεύσεων.

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών θα αναχωρήσουν το μεσημέρι της Παρασκευής και αναμένεται να επιστρέψουν σε δέκα ημέρες - μετά το Eurogroup - για την δεύτερη και τελική φάση της αξιολόγησης και τότε θα δοθεί η μητέρα των μαχών.

Ο κ.Σταθάκης εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι τα χρονοδιαγράμματα βγαίνουν και πως αρκούν δύο εβδομάδες – μετά την επιστροφή του κουαρτέτου – ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, παρά τις έντονες ενστάσεις από Κομισιόν και ΔΝΤ στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Από την ελληνική πλευρά θεωρούν ότι η έκθεση της Κομισιόν, η οποία κάνει λόγο για επιπλέον μέτρα το 2016 και το 2017 και οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είπε πως "αν δεν κλείσει το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση", αποτελούν «μέρος της διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομίας, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει παράταση στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών, από τις τράπεζες. Το θέμα, αναμένεται να ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση.

Δείτε επίσης:

Μεγάλες ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στην φορολογία εισοδήματος φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης –ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΚ

Ράκος ο Κατρούγκαλος-«Ιδιαίτερα σκληρή η διαπραγμάτευση-Είναι όλα ανοιχτά»