​Στο περιθώριο της συμμετοχής του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με επενδυτικά σχήματα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ.Παππάς συνάντησε εκπροσώπους της BlackRock, του Credit Suisse Group, της Wellington Management Company, και της OceanWood Capital και τους ενημέρωσε για τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, αλλά και το δυναμικό επενδυτικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της κουβέντας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκε ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας μεταξύ Μεσογείου και Βαλκανίων, ενώ παρασχέθηκε ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση δεδομένων για την καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής, για τις ταχείες διερευνήσεις των λιστών καταθετών του εξωτερικού.
Οι δυο πλευρές κουβέντιασαν επίσης για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών κα�� την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Επίσης, εκτέθηκαν τα δεδομένα σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Κύκλοι του Μαξίμου, τονίζουν ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει "η αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος, η ανάκαμψη της οικονομίας σε περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας με ευρεία στήριξη του προγράμματος προσαρμογής και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων μακράς πνοής που θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας".

Δείτε στο αρχείο Word αναλυτικά το περιεχόμενο των συναντήσεων του κ.Παππά

ΠΑ��ΠΑΣ.docxΠΑΠΠΑΣ.docx