Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ��κπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα αποτελούσε λύση για τη χώρα μια νέα εκλογική διαδικασία, η βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είπε: «Επιτρέψτε μου να πω ότι διεκδικώ για τον εαυτό μου μία κάποια σοβαρότητα. Δεν νομίζω ότι ένας σοβαρός άνθρωπος θα πει ότι 4 μήνες μετά από τις προηγούμενες εκλογές η χώρα πρέπει να ξαναπάει σε εκλογές. Και πάντως εγώ δεν το λέω. Από κει και πέρα το σύνταγμα έχει συγκεκριμένες προβλέψεις. Το Σύνταγμα προβλέπει τι γίνεται στην περίπτωση στην οποία μία κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη. Που λέει διερευνητικές εντολές, κ.λπ. Άρα η συνταγματική τάξη θα ακολουθηθεί εάν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πετύχει».

«Η χώρα αυτή έζησε απανωτές εκλογές οι οποίες ήταν όλες λανθασμένες. Το Γενάρη κάναμε εκλογές διότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιαζόταν να έλθει στην εξουσία. Ηλθε στην εξουσία, ζήσαμε αυτό το περίφημο εξάμηνο, τη Βαρουφακιάδα, Ζωή, το τραγικό αποτέλεσμα της υπερήφανης διαπραγμάτευσης» είπε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Αφού το ζήσαμε όλο αυτό κάναμε δημοψήφισμα. Ζητήσαμε να ψηφίσει ο λαός όχι και το ίδιο βράδυ το όχι να μεταβληθεί σε ναι. Και μετά ξανακάναμε εκλογές, νωρίς, για να βεβαιωθούμε ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τίποτα από αυτά που τον περιμένουν και έτσι εν αγνοία του να μας ξαναδώσει την πλειοψηφία. Έλεος».

«Τώρα αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κάθε ημέρα που περνάει ένας άνεργος υπάρχει παραπάνω και μία θέση εργασίας χάνεται. Το μία είναι σχηματικό, γιατί χάνονται πολλές. Δεν αντέχεται αυτή η ιστορία. Εδώ χρειάζεται πλέον να υπάρχει λύση στα προβλήματα του κόσμου» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.