Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν είναι απέναντι στην κυβέρνηση της αξιοπιστίας».
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις σημερινές πορείες, έκανε λόγο για «την πιο μεγάλη κινητοποίηση από τότε που συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση».
«Με τις σημερινές κινητοποιήσεις ο κόσμος εκφράζει αντίθεση και αγωνία για το αύριο, όμως κατά κύριο λόγο εκφράζει αγανάκτηση για τη σκόπιμη εξαπάτηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα έταξαν και άλλα κάνουν. Το κόστος του λαϊκισμού είναι τεράστιο και το κόστος το πληρώνει ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Το συμπέρασμα είναι πως η κρίση δεν τελειώνει με ψέματα, και πως ο τόπος δεν κυβερνιέται με ψέματα».
Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει βρεθεί σε δεινή θέση και άρχισε «το παραμύθι » της αποσταθεροποίησης: «Ψάχνει να κατασκευάσει εχθρούς. Μιλούν για σχέδιο αποσταθεροποίησης από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. Καλέσαμε την κυβέρνηση, αν έχει αποδείξεις να καταθέσει στοιχεία. Με την σιωπή της, φαίνεται πως αυτό είναι μια απόπειρα συκοφαντίας όσων διαδηλώνουν απέναντί της».
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, είπε ότι για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση επιχειρεί «να καλλιεργήσει τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης», θυμίζοντας ότι η ίδια τακτική πέρυσι είχε «τα γνωστά επώδυνα αποτελέσματα και τις δραματικές συνέπειες για την οικονομία».
Ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε και στο αν ο πρωθυπουργός ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, επισημαίνοντας πως αν ο κ. Τσίπρας «σκέφτεται διαφυγή δια εκλογών αυτό είναι πρόβλημά του».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα συμβάλει με το ρόλο της στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Σόιμπλε περί πρότασης για προσωρινό Grexit: «Με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει εμείς με ενέργειες ή παραλείψεις να δίνουμε τα όποια επιχειρήματα σε κάποιους στην Ευρώπη που θα επιθυμούσαν να επαναφέρουν αρνητικά σενάρια για τη χώρα».
Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη και το αν θα γίνει εξεταστική γύρω από όσα είπε πρόσφατα: «Δεν σχολιάστηκαν από τον βασικό αποδέκτη των όσων είπε, δηλαδή κυβέρνηση και Τσίπρα. Αυτό καθιστά τα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης ως τη μόνη αλήθεια».
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR