​Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πανατική συνδιάσκεψη του κόμματος, κατηγορώντας την ότι οδηγεί τη χώρα από το ένα λάθος στο άλλο.

«Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα λάθος στο άλλο και από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο. Πρέπει να ισορροπήσει και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό κέντρο. Σε ένα Κίνημα που θα έχει ως μόνη προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, την εργασία, την παιδεία και όχι την συντήρηση του κομματικού κράτους και την αποκατάσταση των στελεχών του», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος μάλιστα στα όσα ακούγονται περί συνεργασιών, ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε πως σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του κεντρώου χώρου, το Κίνημα του οποίου ηγείται προτάσσει τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και όχι τη συμφωνία για τις διαδικασίες και τα αξιώματα.

«Συζητάμε με συμμαχικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κύματος», είπε και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Α. Τσίπρα.

«Ο πρωθυπουργός τράβηξε τη διαπραγμάτευση στα άκρα σαν τον χαρτοπαίκτη που ρισκάρει όλο και περισσότερα, ελπίζοντας να ρεφάρει. Μόνο που ο Τσίπρας και η παρέα του ρίσκαραν τις δουλειές, τις περιουσίες και τις ζωές όλων μας», σημείωσε.

Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη από τους αγρότες, καθώς όπως είπε τους εξαπάτη��ε.

«Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους, απειλούν, κυνηγούν πολιτικούς και κυρίως ΣΥΡΙΖΑίους και ΑΝΕΛίτες. Μια λύση έχει ο κ. Τσίπρας, να ζητήσει συγνώμη από τους εξαπατημένους και να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η εξαπάτηση φέρνει οργή και η αντίδραση θα συνεχίσει να φουσκώνει. Αυτό που κρατά τους πολίτες ενωμένους στους δρόμους είναι ότι απέναντί τους έχουν πολιτικούς απατεώνες», τόνισε.

Ανέλυσε ακόμα την πρόταση του Ποταμιού για τη θέσπιση βασικού εισοδήματος λέγοντας:

«Προτείνουμε ένα βασικό εισόδημα για όλους τους πολίτες, με στόχο τη στήριξη κυρίως των νέων και όσων ζουν στα όρια της φτώχειας», είπε και συνέχισε: «Το Ποτάμι μελετά τη συγκεκριμένη πρόταση και θα την παρουσιάσει στο Συνέδριό του, ενώ θα προτείνουμε παράλληλα να δοκιμασθεί σε μια φτωχή περιοχή της χώρας. Το βασικό εισόδημα, δημιουργεί ασφάλεια στους φτωχούς, δυνατότητα κοινωνικής ένταξης, βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και βγάζει τους ασθενέστερους από το χάος της γραφειοκρατίας του συστήματος κοινωνικών παροχών».

Όσο για τους στόχους του Ποταμιού, που θα αποτελέσουν και το αντικείμενο συζήτησης του Συνεδρίου ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι είναι οι εξής:

• Σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος, την κυρίαρχη αιτία της χρεοκοπίας της χώρας.
• Αξιολόγηση θέσεων και προσώπων στο δημόσιο. Απομάκρυνση όσων αξιολογούνται αρνητικά δύο φορές και που δεν κατορθώνουν να βελτιωθούν ακόμη κι αν αλλάξουν θέση.
Διαύγεια στο σύνολο των αποφάσεων της Ελληνικής Διοίκησης.
Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς, με πειραματικά πρότυπα σχολεία σε όλες τις φτωχές περιοχές.
Απομάκρυνση των κομματικών παρατάξεων από τα πανεπιστήμια και ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Σταδιακή αποδέσμευση από τον λιγνίτη και στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Αλλαγή του εκλογικού συστήματος και νέο Σύνταγμα.
Δυνάμωμα των ανεξάρτητων αρχών και διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας.
H φορολογία των επιχειρήσεων να πέσει στο 20% και η φορολόγηση των αγροτών να γίνεται με κίνητρα για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και τις ομάδες παραγωγών, όπως επίσης πρέπει να υπάρξει οργανική σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την τουριστική αγορά.