​Στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, ώστε να συμμετάσχει στην πενταμερή συνάντηση για την προσφυγική κρίση που θα γίνει στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ακόμα η Γερμανίδα καγκελάριος, Α. Μέρκελ, με την οποία ο Α. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο αυστριακός καγκελάριος, Β. Φάινμαν, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Α. Nταβούτογλου.

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στην διάσκεψη του Λονδίνου, γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη», ανέφερε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Τον Α. Τσίπρα συνοδεύουν στο ταξίδι του ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Ν. Ξυδάκης.