​Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αύριο Πέμπτη στο Λονδίνο, στο περιθώριο της διάσκεψη�� δωρητών για τη Συρία «Supporting Syria and the Region».

Στη διάσκεψη αναμένεται να συζητηθούν όλες οι κρίσιμες πτυχές του συριακού δράματος και φυσικά το προσφυγικό.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί και εξαμερής, στην οποία εκτός από τον Τσίπρα και την κα Μέρκελ, θα μετέχουν ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η συμμετοχή της Ελλάδας στη διάσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για τη στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης.