​Οι απαιτήσεις των Θεσμών, που θέλουν μαζί με το ασφαλιστικό να έρθει στην Βουλή και το φορολογικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ο εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά» και σχολιαστής του δελτίου Νίκος Χατζηνικολάου υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να πάψουμε να χρησιμοποιούμε την λέξη μεταρρύθμιση, όταν μιλάμε για αυξήσεις... φορολογικών συντελεστών, φόρων και εισφορών. Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση, αυτό είναι απορύθμιση της οικονομίας, είναι απορύθμιση των οικονομικών κάθε νοικοκυριού, και κατά συνέπεια είναι συνολική απορύθμιση του οικονομικού κλίματος της χώρας».

Αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ανώτερο φορολογικό συντελεστή από το 42% στο 50% ώστε να βρεθούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ που ζητά η τρόικα, ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ότι «υπάρχει ένας κίνδυνος! Τα μαθηματικά λένε ότι αν ο συντελεστής είναι 50% , δηλαδή δίνεις το μισό εισόδημα σαν φόρο στο κράτος και η προκαταβολή φόρου του επόμενου έτους είναι 100%, δηλαδή δίνεις άλλο 50% του εισοδήματος σου για φόρο, τότε δεν μένει τίποτα».

Ο κ.Χατζηνικολάου κάλεσε το οικονομικό επιτελείο να ξανακάνει τους υπολογισμούς τους, γιατί όπως είπε, «κάτι δεν πάει καλά», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα σενάρια που διαρρέονται να μην ισχύουν τελικά και να βγαίνουν –επίτηδες-προς τα έξω ώστε «να τρομοκρατηθεί ο εγχώριος πληθυσμός και στην συνέχεια να έρθει η κυβέρνηση και να πει ότι δεν πάμε σε μειώσεις 8%, αλλά σε μειώσεις 3-4% και σας κάνουμε και χάρη».

«Γιατί να πρέπει να εργάζεται κάποιος στη χώρα αυτή; γιατί να επιδιώκει κάποιος να έχει κέρδος; Δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Η πολιτική της διαρκούς αύξησης φόρων οδηγεί τους πολίτες στην παραίτηση και την χώρα σε εθνική κατάθλιψη», κατέληξε ο κ.Χατζηνικολάου.

«Όσοι μπορούν θα... φοροδιαφεύγουν και όσοι δεν μπορούν θα δουλεύουν μόνο για την εφορία», σχολίασε η κα Ζαχαρέα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR