Εξόφλησε σήμερα ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του είχε καταλογιστεί ως πρόστιμο από το ΚΕΦΟΜΕΠ για τα ποσά που εντοπίστηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Παπασταύρου πάντως, ο οποίος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση του προστίμου.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταύρου αναφέρει:

«Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο "στοιχείο", αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ».

​​