Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φήμες για διορισμό του συντρόφου της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Θεοδωρή Δρίτσα.
svi.jpg
Σύμφωνα με το ΦΕΚ 776 της 2ας Νοεμβρίου 2015, ο Χρήστος Φωτιάδης, ο οποίος φέρεται να είναι ο σύντροφος της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε στη θέση του ειδικού συνεργάτη στο υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς πτυχίο.
rs.jpg
Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη από τη δημοσιογράφο του STAR Ειρήνη Σαββοπούλου: «Έχουν βάλει οι θεσμοί θέμα κομματικού κράτους και διορισμών; Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι έχει διοριστεί ο σύντροφος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Ναυτιλίας».
Η οργισμένη απάντηση της Όλγας Γεροβασίλη
Αρχικά η κα Γεροβασίλη αποκρίθη��ε μισογελώντας «ποιος σύντροφος;» και μετά το γύρισε στο… ενοχλημένο: «Αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλο θέμα, πάρα πολύ σοβαρό για εμάς και για τη χώρα. Η χώρα πρέπει να πάψει να βρίσκετε στη δίνη ενός κομματικού κράτους το οποίο φρόντισαν με πολύ επιστημονικό τρόπο να στήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις».
olga-gerobasili.jpg
Συνεχίζοντας, η κα Γεροβασίλη είπε: «Ήμαστε και θα είμαστε πάντα απέναντι σε αυτό. Αποδεικνύεται από το σχετικό νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα ή αύριο. Αντιλαμβάνονται όμως όλοι ότι μια τέτ��ια μεταρρύθμιση δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα και μέσα από έναν νόμο, θα απαι��ήσει πολλά βήματα. Είναι πολλά τα πλοκάμια του πελατειακού κράτους, στημένα και δομημένα σε πελατειακές σχέσεις».
«Αυτοί που μας κουνάν το δάκτυλο για όλο αυτό, δεν δικαιούνται κάτι τέτοιο. Οι αθλιότητες πέραν των ορίων που έχουν ακουστεί, δεν είναι ικανές για να μας βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι, διότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Εμείς έχουμε άλλο σεβασμό στην κοινωνία και έχουμε ως αντιπάλους όλους αυτούς που σήμερα κόπτονται για τους διορισμούς και για το πόσοι είναι σε ένα γραφείο υπουργού. Ένα παράδειγμα που ακούστηκε σήμερα είναι οι 2 σύμβουλοι στο γραφείο του κ. Βερναδάκη σε αντίθεση με τους 51 του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός» πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη και κατέληξε: «Δεν θα μπούμε συμμέτοχοι σε αυτή την κουβέντα και καλούμε τον ελληνικό λαό να αποπέμψει μαζί με εμάς όλη αυτή τη δυσωδία τέτοιων δημοσιευμάτων».
170116141815_5842.jpg
Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που γίνεται του… διορισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς πρόσφατα είχε «σκάσει» το θέμα του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσων Σχινά-Παπαδόπουλου, ο οποίος όχι μόνο φρόντισε για τον αδερφό του Ορέστη (ειδικός σύμβουλος Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού) και τη μητέρα του Ξανθή (ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας) αλλά και για τη φίλη του και μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Χρύσα Πάντου, η οποία με το που πήρε το πτυχίο της Νομικής διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας…
Δείτε εδώ το ΦΕΚ: ΦΕΚ 776.pdf