Χείμαρρος ήταν για ακόμη μία φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία -μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι- επέμεινε στην αποκάλυψη της για το δίλημμα «κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή δικτατορία» που –όπως ισχυρίζεται- της είχε πει ο πρωθυπουργός.

«Ήταν αδιανόητο αυτό που μου είπε. Ο Τσίπρας είχε πανικοβληθεί. Η φράση ειπώθηκε με αυτόν ακριβώς τον τρόπο και γι’ αυτό άλλωστε δεν έχει διαψευστεί. Ο κ. Τσίπρας απλώς μένει να ενημερώσει κάποια στιγμή τον ελληνικό λαό πότε την πούλησε αυτή την ιστορία» είπε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Όπως ισχυρίστηκε, «είναι φανερό από την επομένη του δημοψηφίσματος, με την αποπομπή Βαρουφάκη και το επτάωρο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, πως ήταν μια προδρομολογημένη πορεία με βάση το "Ναι". Τώρα συνομολογε��ται ότι το δημοψήφισμα ήταν απαίτηση των δανειστών, ενώ τότε ο κ. Τσίπρας το εμφάνιζε ως πρωτοβουλία του για να έχει το τελευταίο επιχείρημα ότι εξάντλησε τη δυνατότητα εξεύρεσης συμφωνίας».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι το δημοψήφισμα το προκήρυξε πιστεύοντας ότι θα το χάσει και θέλοντας να κρυφτεί πίσω από το άλλοθι ενός τέτοιου αποτελέσματος» πρόσθεσε η κα Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα πως επέλεξαν «αντί να διαπραγματευτούν το χρέος να το πληρώσει ο λαός. Με καταπλήσσει που μιλάμε για τις συνέπειες της μη αποπληρωμής και δεν μιλάμε όμως για τις καταστροφικές δολοφονικές συνέπειες πληρωμής του χρέους». «Μας εξαπάτησε. Δεν διέγνωσα νωρίτερα την πραγματική του στόχευση» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο νυν Πρόεδρος τη Βουλής Νίκος Βούτσης για την ίδια, είπε: «Δεν με ενοχλεί τίποτα απο αυτά που λέει ο Βούτσης. Ενοχλητικό είναι ότι ένας Πρόεδρος της Βουλής έχει ιταμό ύφος εναντίον όχι της προκατόχου του αλλά μιας πολιτικής αντιπάλου. Είναι ακατάσχετη η ψευδολογία του Νίκου Βούτση. Οι Βούτσης, Φίλης, Μαντάς, Τζανακόπουλος, Μπαλάφας εισέβαλαν στο γραφείο μου. Ο κ. Φίλης με απείλησε ευθέως ότι θα με τελειώσει και ας με διαψεύσει επωνύμως και όχι μέσω διαρροών. Ο Τσίπρας με γραπτά μηνύματα με διαβεβαίωνε ότι δεν έχει σχέση με τον Φίλη και πως δεν τον εκπροσωπεί ο κ. Φίλης. Στο όνομα της αριστεράς κάποιοι επέδειξαν χυδαία εξουσιομανία και αμοραλισμό».

Για τα πορίσμ��τα για το χρέος, είπε: «Ο Νίκος Βούτσης έχει κλειδώσει τα γραφεία που είναι τα πορίσματα. Ίσως και να τα κάψει».

Από τα βέλη της δεν γλίτωσε (για άλλη μία φορά) ο Προκόπης Παυλόπουλος, για τον οποίο είπε πως πρέπει να κατατεθεί εναντίον του «πρόταση μομφής για λόγους λειτουργίας του πολιτεύματος».

«Ο κ. Παυλόπουλος είχε συμπράξει με τους δανειστές από πριν. Ο κ. Παυλόπουλος παρενέβη στις διαδικασίες της Βουλής να εκδοθεί ΦΕΚ για τα προαπαιτούμενα και ήταν σε διαδικασίες με τους δανειστές για την αντισυνταγματική διάλυση της βουλής. Κατά την άποψή μου οι επιλογές του ΠτΔ εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στο πολίτευμα» κατέληξε η κα Κωνσταντοπούλου.