«Θέλουν στα αλήθεια να πάρετε τα λεφτά σας πίσω;» είναι ο τίτλος του άρθρου του Γιάνη Βαρουφάκη στη Bild, με το οποίο καλεί τους Γερμανούς φορολογούμενους να αναρωτηθούν αν η κυβέρνησή τους θέλει να πάρει πίσω τα λεφτά που έχουν δανείσει στην Ελλάδα ή αν έχει κάποια «άλλη, σιωπηρή ατζέντα».

«Καθώς η Ελλάδα χρωστά βουνό χρημάτων, η αποπληρωμή των οποίων στη Γερμανία θα χρειαστεί δεκαετίες ανάκαμψης του ιδιωτικού τομέα, πιστεύεις, αγαπητέ αναγνώστη, ότι αυτά τα μέτρα θα σε βοηθήσουν να "πάρεις πίσω" τα "λεφτά σου"; Δεν το πιστεύω» επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος τονίζει ότι η οικονομίας της Ελλάδας έχει «τραυματιστεί σοβαρά» με τους Έλληνες να έχουν χάσει το 1/3 του εισοδήματός τους και τις τράπεζες να αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις.

«Εάν θέλαμε να αποφασίσουμε τι πρέπει να γίνει με την ελληνική οικονομία για να εισπραχθούν οι φόροι από τους οποίους θα επιστραφούν τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων, θα συμφωνούσαμε στα μέτρα που ετοιμάζονται να περάσουν από την ελληνική Βουλή;» διερωτάται στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης.

«Όπως οι Έλληνες αμφισβητούν εδώ και καιρό τους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησής τους, δεν θα ήταν ανάρμοστο αν και οι Γερμανοί ξεκινούσαν να δυσπιστούν όσον αφορά την προτεραιότητα της κυβέρνησής του στο να "πάρουν πίσω τα λεφτά τους" από την Ελλάδα και να υποπτεύονται ότι υπάρχει κάποια άλλη, σιωπηρή, ατζέντα» επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.