​Καθόλου άγχος δεν φαίνεται να είχε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος για τη σημερινή του συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου το ασφαλιστικό θα μπει στο μικροσκόπιο, γι’ αυτό άλλωστε και τους έστησε μισή ώρα.

Πρώτος κατέφτασε στο ξενοδοχείο ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτος, Εγγλέζος στο ραντεβού στις 11:00 και μετά ακολούθησε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.

Επειδή όμως ο υπουργός Εργασίας ήταν άφαντος, ο κ. Τσακαλώτος είπε να πιει ένα καφεδάκι στα γρήγορα και ο κ. Σταθάκης έμεινε έξω για να χαλαρώσει πριν το μεγάλο πρεσάρισμα, κάνοντας το τσιγαράκι του.

Κατά τις 11:30 λοιπόν εμφανίστηκε και ο Γ. Κατρούγκαλος, χαμογελαστός και ευδιάθετος και αμέσως οι τρεις τους κατευθύνθηκαν στο χώρο που γίνονται οι συζητήσεις, οι οποίες και ξεκίνησαν γύρω στις 12 παρά.

Στις 19:00 θα γίνει ο δεύτερος γύρος των συναντήσεων, με επίκεντρο αυτή τη φορά τα «κόκκινα δάνεια», στεγαστικά, αλλά και αυτά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα αυτό.

Οι επικεφαλής των θεσμών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας και θα επιστρέψουν μετά από 7 – 10 μέρες, οπότε και θα παραμείνουν για άλλες δύο εβδομάδες, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος Φεβρουαρίου.