Στο αρχείο αποφάσισε να θέσει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής το ζήτημα του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, σχετικά με την υπόθεση των μετοχών της κατασκευαστικής του εταιρείας καθώς δέχθηκε ότι τις είχε στην κατοχή του πριν οριστεί υπουργός Επικρατείας.
Η απόφαση για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Φλαμπουράρη ελήφθη κατά πλειοψηφία σύμφωνα με πληροφορίες, με τις ψήφους ενός εισαγγελέα μέλους της επιτροπής, του υποδιοικητή της τράπεζας της Ελλάδας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της συνέχισης της διερεύνησης της υπόθεσης φέρεται να τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή και ο αρεοπαγίτης-μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες.
Αντιθέτως, η επιτροπή Πόθεν Έσχες δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του Γκίκα Χαρδούβελη ότι έχει καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης την περίοδο που ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και αποφάσισε να μην αρθεί η παραπομπή του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη για το ίδιο ζήτημα. Ζήτησε επίσης από τους ορκωτούς ελεγκτές να διερευνήσουν κατά προτεραιότητα την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Σαμαρά, σχετικά με την καθυστέρηση επί 3,5 χρόνια να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες.

Δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση το ζήτημα του πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

​​