​Ποδαρικό… στην Ελλάδα έκαναν σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οι επικεφαλής των Θεσμών, οι οποίοι συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της αξιολόγηση�� του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το νέο ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την επόμενη τριετία 2016-2018.

«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στη συνεννόηση και τη συνεργασία και προσέρχεται με εποικοδομητική διάθεση και στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, λίγο πριν τη νέα συνάντηση.

Σε ό,τι αφορά το χρονικό εύρος των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στο χρονικό περίγραμμα στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Θέλουν ��ειώσεις συντάξεων και εφάπαξ οι δανειστές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά περικοπές στις κύριες συντάξεις και στα εφάπαξ, ενώ την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Star, πως αν οι δανειστές ζητήσουν περικοπές συντάξεων, τότε το οικονομικό επιτελείο θα τους παρουσιάσει τρεις αντιπροτάσεις προκειμένου να μην υπάρξει ψαλίδι στις συντάξεις.

Την Τρίτη βλέπουν Κατρούγκαλο

Το πρωί της Τρίτης, οι επικεφαλής των Θεσμών θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Θεσμών στις 19.00.