​Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θέλει να έχει τελειώσει με το Ασφαλιστικό, όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τ. Κουίκ, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να το έχουμε κλείσει το θέμα. Και γι’ αυτό κάνουμε και την έκκληση να συνεχιστεί ο διάλογος με εκείνους οι οποίοι τον κάνουν, όπως είναι οι επαγγελματικοί φορείς και να τον ξεκινήσουν τον διάλογο οι αγρότες, οι οποίοι δεν μπορεί να παγιδεύονται από κάποιους οι οποίοι τον αρνούνται», είπε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε:

«Η αξιολόγηση θα αργήσει... Η αξιολόγηση θα πάρει λίγο τον χρόνο της αλλά πρέπει να την τρέξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο πέφτουν βάρη πάνω σε κινήσεις που πρέπει να κάνουμε».

Κληθείς πάντως να τοποθετήσει χρονικά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο κ. Κουίκ απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο.

«Το ασφαλιστικό, διευκρινίζω, διότι δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά το φορολογικό των αγροτών. Τίποτα. Δεν τίθεται στην πρώτη αξιολόγηση θέμα φορολόγησης αγροτών. Άρα είναι μόνο το ασφαλιστικό, κι αν κλείσουμε το ασφαλιστικό, πιστεύω ότι έχουμε κλείσει ένα χρόνιο πρόβλημα κι έχουμε κλείσει και τα μέγιστα από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την 3ετή συμφωνία για να μπορέσουμε να πάμε στην αξιολόγηση που σημαίνει όμως ταυτόχρονα και συνομιλία για το χρέος, γιατί αυτή είναι η κατάληξη», είπε.

Όσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουίκ είπε:

«Το Σάββατο το απόγευμα ήμουν παρών στην 3ωρη σύσκεψη, η οποία αφορούσε το μεταναστευτικό και τα hot spots. Δεν τέθηκε σε καμία περίπτωση θέμα εκλογών από τον πρωθυπουργό. Απεναντίας αυτό το οποίο ελέχθη είναι ότι “πρέπει να κλείσουμε αυτά τα κεφάλαια και θα τα κλείσουμε αυτά τα κεφάλαια”».

«Διεύρυνση θα θέλαμε να έχουμε σε επίπεδο εθνικής συναίνεσης εξού και έγινε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και αυτό το οποίο μονίμως λέει ο κ. Τσίπρας είναι ότι θέλουμε να έχουμε μία διεύρυνση στα μεγάλα προβλήματα, αλλά διεύρυνση όχι δεν υπάρχει θέμα. Η κυβέρνηση θα παραμείνει στο σχήμα που έχει σήμερα», συνέχισε και κατέληξε:

«Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε διαρροές. Οι 153 ψήφοι πρέπει να είναι δεδομένοι».