​Για την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, ώστ�� να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία, μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TRT.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως τα δάνεια δεν λύνουν το πρόβλημα της χώρας και ανακοίνωσε πως στο συνέδριο του Ποταμιού θα παρουσιαστούν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις του κόμματός του.

«Τα δάνεια δε λύνουν το πρόβλημα της χώρας. Πρέπει να γεννάς μεταρρυθμιστικές ιδέες και το Ποτάμι είναι πιστεύω γεννήτορας μεταρρυθμιστικών, ριζικών αλλαγών. Και αυτό θα κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Με αφορμή το συνέδριο μας που θα γίνει τέλος Φλεβάρη στο Περιστέρι, θα δώσουμε τον κατάλογο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Εκεί θα δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Εκεί θα δούμε πόσοι μεταρρυθμιστές πραγματικά υπάρχουν».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνεργασιών του Ποταμιού με άλλα κόμματα, ο Στ. Θεοδωράκης είπε:

«Δε θέλουμε να πάμε με τον οποιοδήποτε για να εξασφαλίσω εγώ μια θέση βουλευτή επικρατείας. Δεν πρόκειται αυτό να γίνει. Δεν πρόκειται να βγω βουλευτής από άλλο κόμμα. Εγώ θα επιμείνω στο Ποτάμι αλλά εάν υπάρχουν δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις που πιστεύουμε και εμείς τότε να δούμε τη σύμπλευσή μας. Αλλά δεν τις βλέπω αυτές τις δυνάμεις».

Τέλος απάντησε και στις κατηγορίες περί διαπλοκής που έχει αντιμετωπίσει το Ποτάμι σημειώνοντας πως «αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες φούσκες, οι οποίες δημιουργήθηκαν και σχετίζονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Κάποιοι πήραν την ανήθικη απόφαση να πουν ότι αφού δε μπορούμε να πούμε τίποτα για τον Θεοδωράκη ας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ενεργεί μόνος του και τον έχει βάλει κάποιος άλλος».

«Στην πολιτική πρέπει να μιλά�� με έργα. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και το Ποτάμι έχουμε δώσει εξετάσεις για το πόσο ανεξάρτητοι έχουμε υπάρξει. Το Ποτάμι βγάζει προεκλογικούς αγώνες με κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, και δίνει και λογαριασμό. Τα εκατομμύρια που ξοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που τα βρίσκουν; Γιατί ο λογαριασμός δε βγαίνει. Τα λεφτά που παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πολύ λιγότερα από τα λεφτά που σπαταλούν σε διαφημιστικές δαπάνες τα μεγάλα κόμματα», ξεκαθάρισε.