​Ένταση σημειώθηκε όπως σας ανέφερε σε προηγούμενη ανάρτηση το star.gr την Κυριακή σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Ραιδεστού στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επρόκειτο να αναλύσουν το ασφαλιστικό σχέδιο.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μάρδας επεσήμανε ότι στην εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» πολλοί άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, θα ετίθεντο επί τάπητος ζητήματα για το ασφαλιστικό σχέδιο, αφού όπως διευκρίνισε «το φορολογικό δεν έχει ακόμα τεθεί».

Όπως ανέφερε, σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, αλλά και να καταγραφούν οι αντιπροτάσεις και οι ενστάσεις, ώστε αυτές να μεταφερθούν στην κυβέρνηση και να γίνει επεξεργασία. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι εφόσον ο αγροτικός κόσμος θέλει συζήτηση επί του νομοσχεδίου «δεν υπάρχει λόγος να μπαίνει ο όρος από μηδενική βάση, εκ των προτέρων» και πρόσθεσε «σε μια συζήτηση καθένας θέτει τα σοβαρά επιχειρήματά του και έτσι τίθεται και η βάση».

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος σχολιάζοντας το αίτημα των αγροτών οι οποίοι εισέβαλαν στην αίθουσα να ανακαλέσει τις δηλώσεις περί «ακροδεξιών στοιχείων» που βρίσκονται πίσω από την σκληρή στάση των αγροτών, τόνισε μεταξύ άλλων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «αυτή ήταν δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», σημειώνοντας ότι «αυτό που είπα εγώ σε δηλώσεις μου και το επαναλαμβάνω είναι οι αγρότες να περιφρουρήσουν τις συγκεντρώσεις τους από παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών στοιχείων». Είπε δε ότι το συγκεκριμένο αίτημα το έκανε συνδικαλιστής της Ν.Δ.

Αμφότερα τα κυβερνητικά στελέχη τόνισαν ότι εκείνοι π��υ εισήλθαν στην αίθουσα ήρθαν σε αντιπαράθεση με συναδέλφους τους που ήθελαν να ενημερωθούν και μεταξύ τους προκλήθηκε ένταση, η οποία και μεταφέρθηκε έξω από το κτήριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Χέρι - χέρι η Ν.Δ. με τ��ν ακροδεξιά

Για «αγαστή συνεργασία» συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής με στόχο να τορπιλιστεί ο διάλογος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προσπάθεια μιας μικρής μειοψηφίας του αγροτικού κόσμου και ακροδεξιών στοιχείων να τορπιλίσουν το διάλογο γύρω από την πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, θα πέσει στο κενό», αναφέρει η Κουμουνδούρου και υπογραμμίζει ότι «οι εισβολές σε κομματικές εκδηλώσεις και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος τεχνητής έντασης προς χάριν των τηλεοπτικών δελτίων, δεν έχουν καμία σχέση με τον αναγκαίο διάλογο πάνω στα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου».

«Θα πρέπει ωστόσο κάποιοι να ��ροβληματιστούν, όταν για αυτές τις εισβολές υπάρχει αγαστή συνεργασία συνδικαλιστών της Ν.Δ. και της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.