Την πρόθεσή του να δημιουργήσει απόθεμα κοινωνικής αλληλεγγύης και μια συνολική ευημερία των πολιτών εκφράζει σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει πως ο λαός πρέπει να μάθει αν όντως υπήρξε σχέδιο εξόδου από το ευρώ, όπως υποστήριξε και πρόσφατα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Προσωπικά πιστεύω στην αλήθεια κι εκείνος στο συστηματικό ψέμα», λέει, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο πρόεδρος της ΝΔ για τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως δική του μεγάλη ευθύνη είναι να ανταποκριθεί με προτάσεις και πολιτικές στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «το σχέδιο Κατρούγκαλου προάγει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κατακερματισμό της κοινωνίας, καθώς διαφυλάσσει προνόμια σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες κομματικών πελατών σε βάρος των υπολοίπων», ενώ, επιπλέον, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό, αναφέροντας ότι «έχουμε προθεσμία τριών μηνών να συμμορφωθούμε. Αν δεν ανταποκριθούμε, τότε πραγματικά θα απειληθούμε με έναν de facto διετή αποκλ��ισμό από τη συνθήκη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει αν όντως υπήρχε το plan x και αν, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βαρουφάκης, τελούσε υπό την έγκριση του κ. Τσίπρα».

Στο μεταξύ, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Μητσοτάκης στέλνει σαφές μήνυμα ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε εναλλακτική λύση διακυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

«Εγώ δεν μπαίνω σε κυβέρνηση που θα προκύψει από την παρούσα Βουλή. Αν απαιτηθεί μια τέτοια εξέλιξη, η ευθύνη θα ανήκει στα ενδιάμεσα κόμματα, τα οποία και θα πρέπει να αποφασίσουν τι θα πράξουν», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να εκβιάσει άμεσα εκλογές.