​Με ζεστά γεύματα, διάνοιξη δρόμων και ανοικτό κολυμβητήριο «απαντά» η κυβέρνηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πέραμα, μία από τις περιοχές της χώρας με υψηλότατο δείκτη ανεργίας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν υπάρχουν ξεχασμένες περιοχές, πάντα υπάρχουν τρόποι να στηρίξεις τους πιο αδύναμους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, επισκέφθηκε το Πέραμα το πρωί του Σαββάτου και κατέληξε: «δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, η επιλογή είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους».

16213487 (1024x728).jpg

Απευθύνοντας κάλεσμα σε ιδιώτες και εταιρείες με υψηλή κοινωνική ευθύνη να συμπορευθούν στην προσπάθεια, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τον Δήμο:

- Πιλοτικό πρόγραμμα για 17 δήμους με μεγάλους δείκτες με μακροχρόνια ανεργία, μεταξύ των οποίων και το Πέραμα.
- Ζεστό γεύμα για όλα τα παιδιά του Περάματος.
- Διάνοιξη δρόμων και έργα υποδομής για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί.
- Άνοιγμα του κολυμβητηρίου, μετά από παρεμβάσεις, στη νεολαία της περιοχής.

16213438 (1024x683).jpg

«Είναι μία περιοχή της Αθήνας που συνυπάρχει με την έννοια του αποκλεισμού. Παρά την κρίση μπορούμε να δώσουμε ενδιαφέρον και προστασία στους πιο αδύναμους. Δεν θα αφήσουμε τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα ,τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.