​Πανικός και «βροχή» από μολότοφ στα Εξάρχεια: κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και να καούν αυτοκίνητα. Τη στιγμή της επίθεσης ο υπουργός και η σύζυγός του ήταν στο σπίτι, ωστόσο, δεν κινδύνευσαν, ενώ τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν το γεγονός.

Όπως έχει γράψει το star.gr, η επίθεση, επί της οδού Βουλγαροκτόνου, έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από ομάδα αγνώστων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι έριξαν πάνω από δέκα μολότοφ, προξενώντας ζημιές στο σπίτι του υπουργού και καίγοντας δύο αυτοκίνητα, ένα εν των οποίων λέγεται ότι ανήκει στην ασφάλειά του κ. Φλαμπουράρη.

fla1_0.jpg

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό. Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

collage2.jpg

Την επίθεση καταδίκασε ��αι η Νέα Δημοκρατία, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να αναφέρει: «όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ' όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. Κάποιοι, όμω��, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια».

«Τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό» σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που κάνουν λόγο για «εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε πονηρούς καιρούς».

2457109 (1024x684).jpg

«Κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλά καρτ», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σχολιάζει πως «αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών - λαϊκών αγώνων».

«Κάθε πράξη βίας αποδοκιμάζεται. Κάθε απόπειρα τρομοκρατίας πέφτει στο κενό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη κάνει λόγο η Ένωση Κεντρώων, καταδικάζοντας την επίθεση.

«Τέτοιες κινήσεις δεν προάγουν τη Δημοκρατία και δεν είναι αρεστές σε κανέναν. Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν τέ��οιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές, να σπείρουν τον πανικό και να οδηγήσουν στο χάος», συμπληρώνει η Ένωση Κεντρώων.

Καταδικάζοντας την επίθεση, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό, όπως δεν ήταν και σε άλλες βίαιες και εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά βεβαίως, ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά».

Αξίζει να σημειωθεί πως, το βράδυ της Παρασκευής, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας «μύριζε μπαρούτι», καθώς αντιεξουσιαστές έκαναν καταδρομικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων και οι εγκαταστάσεις του ΔΟΛ, ενώ είναι η δεύτερη φορά που το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη γίνεται στόχος: τον Νοέμβριο, άγνωστοι περιέλουσαν την ξύλινη πόρτα της εισόδου με εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά.

Δείτε στο βίντεο πλάνα από το σημείο της επίθεσης