​«Όχι» στην δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, στην Αθήνα.

Μιλώντας στο συνέδριο, με τίτλο «The World in 2016 Gala Dinner», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε πως η εποχή του λαϊκισμού στην Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. θα στηρίξει ό,τι βοηθά την χώρα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «σέρνονται», ενώ μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «χάσαμε ένα χρόνο για τον ΟΛΠ».

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως η ΝΔ διαφωνεί με το ασφαλιστικό που επιβαρύνει την αγορά ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας «δεν νοιάζεται για τον ιδιωτικό αλλά μόνο για το δημόσιο τομέα». Παράλληλα, χαρακτήρισε παράλογο το να μην έχουμε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, την στιγμή που στην Κύπρο έχουν δέκα.

Ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει εκλογές «αφού είχαμε πρόσφατα», ενώ τόνισε πως υπό την παρούσα κατάσταση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν θα ήταν η σωστή επιλογή για την χώρα.