Με πολύ άγριες διαθέσεις φαίνεται να επιστρέφει η τρόικα στην Ελλάδα, καθώς, όπως αποκαλύπτει αύριο η εφημερίδα «Αγορά», απαιτεί νέα μείωση του κατώτατου μισθού!

«Ο κατώτατος μισθός έχει φθάσει στα 584 ευρώ και αναρωτιέμαι πόσο πιο κάτω μπορεί να πάει» διερωτήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας.

Ο Ν. Χατζηνικολάου πρόσθεσε ότι μία τέτοια απόφαση δεν θα είναι καθόλου εύκολη από την κυβέρνηση, ειδικά όταν από την τρόικα απαιτούν εκ μέρους της επιπλέον μέτρα 6,3 δις ευρώ την ερχόμενη άνοιξη και τόνισε ότι καθίσταται σαφές ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εβδομάδες σύγκρουσης.

«Δεν βλέπω να ολοκληρώνεται τους επόμενους δύο μήνες η αξιολόγηση» επισήμανε ακόμα ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι οι τροϊκανοί ζητούν να θεσμοθετηθούν και μέτρα όπως το δικαίωμα ανταπεργίας (λοκ άουτ) από τους εργοδότες, που δεν είναι εύκολο να γίνουν δεκτά από τους εργαζόμενους.

Ο Ν. Χατζηνικολάου ανέφερε ακόμα ότι για πρώτη φορά δεν έχουν στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει στη Βουλή ότι δεν συμφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων, αλλά ισχυρή είναι η παρουσία στα μπλόκα του ΚΚΕ.

​​