«Εάν ο Τούρκος πάρει κανάλι, δεν θα μπορέσει να ξανανέβει βουλευτής σας στην Μακεδον��α» προειδοποίησε την κυβερνητική πλειοψηφία ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε νέο ξέσπασμά του στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, με αφορμή δημοσιεύματα ότι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση να δώσει τηλεοπτική άδεια σε επιχειρηματία από την γειτονική χώρα.

Ο υπαινιγμός του Β. Λεβέντη για έντονες αντιδράσεις των πολιτών προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για να τους απαντήσει ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, με το γνωστό του ύφος:

«Εγώ; Ο κόσμος! Μήπως τον υπουργό σας που δεν πήγε χθες στην έκθεση (Agrotica) εγώ τον απείλησα;».

Για το ζήτημα του Τούρκου επιχειρηματία, ο κ. Λεβέντης ρώτησε επίσης: «Δεν μου απαντήσατε, το έχω θέσει εδώ και ημέρες. Θα δώσετε άδεια τηλεοπτική σε Τούρκο; Να βγείτε να απαντήσετε ευθέως και κατηγορηματικά: Κύριε Λεβέντη δεν δίνουμε άδεια σε τούρκο επιχειρηματία».

Ο Β. Λεβέντης κατέληξε: «Εμένα που ήμουν θετικά διακείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και ήθελα να δώσω ψήφο με κάνατε να είμαι αρνητικός. Αλλά πού να δώσω την ψήφο μου; Στο κλείσιμο καναλιών; Για να διορίζετε 1.200 μετακλητούς; Να κάνετε ό,τι γουστάρετε στις διοικήσεις των νοσοκομείων; Αυτό είναι το ηθικό σας πλεονέκτημα; Εντάξει, προχωρήστε… ».

​​