Τη στήριξη του στις προοπτικές της Ελλάδας επιβεβαίωσε ο Πρεμ Γουάτσα στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα».

«Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω της συμμετοχής μας στη Eurobank, την οποία και αυξήσαμε με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και των επενδύσεών μας στην Grivalia, την Praktiker και άλλες εταιρείες, αλλά επιπλέον με την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife, μπαίνοντας έτσι σε έναν κλάδο όπου έχουμε μεγάλη εμπειρία και βλέπουμε σπουδαία προοπτική» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax.

Παράλληλα, ο Γουάτσα υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, εν μέσω ενός περιβάλλοντος κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με άλλους ξένους επενδυτές, μεταξύ των οποίων οι Γουίλμπορ Ρος και Τζον Πόλσον, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επενδυτές σχετικά με τις κυβερνητικές θέσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιβληθεί σταθερό φορολογικό σύστημα, να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και η διαφθορά, και να πολλαπλασιαστούν οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσα από την εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας.