​Ανακοίνωση για την ματαίωση των εγκαινίων της AGROTICA και τα επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη έξω από το συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης" της ΔΕΘ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ακροδεξιοί που δεν εκφράζουν τον αγροτικό κόσμο ήταν πίσω από τα επεισόδια.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών και στα δίκαια αιτήματά τους, επισημαίνοντας ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

"Η ματαίωση των εγκαινίων της AGROTICA και τα επεισόδια που έγιναν σήμερα το απόγευμα στο χώρο έξω από το Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ήταν η κορωνίδα της προσπάθειας των ακροδεξιών κύκλων να εμποδίσουν το διάλογο των αγροτών με την κυβέρνηση.

Δυστυχώς, η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA ήταν μια παρεμπόδιση μιας γιορτής της πόλης της Θεσσαλονίκης και του αγροτικού κόσμου.

Οι ακροδεξιοί , που με συνθήματα εναντίον της Βουλής και του πολιτικού συστήματος , προκάλεσαν τα σημερινά επεισόδια , θεωρούμε ότι δεν εκφράζουν τον αγροτικό κόσμο. Και βεβαίως δεν πρέπει να αποτρέψουν τον διάλογο που ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες , ώστε να βρεθεί ικανοποιητική λύση στα προβλήματα που έσπρωξαν τον πρωτογενή τομέα τα πέντε χρόνια των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ .

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών και στα δίκαια αιτήματά τους και τους υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 , που θα δικαιώσει σημαντικά τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Πρέπει όμως η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές , που ��μαυρώνουν τον αγώνα των αγροτών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι υποκίνησαν τα σημερινά επεισόδια.

Πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε τους αγρότες με την προσέλευση τους σε αυτόν να απομονώσουν και να καταδικάσουν τα ακροδεξιά στοιχεία που σήμερα στη Θεσσαλονίκη αμαύρωσαν τον αγώνα τους .

Η τυφλή και αδιέξοδη σύγκρουση είναι πληγή για τη δημοκρατία και για την χώρα μας που αγωνίζεται να βγει από την κρίση και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης"