​Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η ΝΔ επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν για μία ακόμα φορά, αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, ο οποίος τόνισε πως δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

«Δεν υπάρχει ίχνος αντισυνταγματικότητας. Επί 20 χρόνια υπήρχε με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των κυβερνήσεων, ένα άνομο τηλεοπτικό τοπίο. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν παρατάσεις αδειών με άθλιες τροπολογίες κάθε 31/12. Δίνατε νεράκ�� και στέγη στο θερμοκήπιο της διαπλοκής και σήμερα που γίνεται σοβαρή προσπάθεια να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση με διαφανή δημόσιο τρόπο και οικονομικά σωστό, μπαίνει βέτο από την αξιωματική αντιπολίτευση», είπε και πρόσθεσε:

«Υπήρχε η διάθεση να αναλάβει η Βουλή την ευθύνη για τον αριθμό των αδειών για να αποσυμπιεστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από οικονομικά συμφέροντα και διάφορες πιέσεις που τους ασκούνται, για να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση και να καταλήξουμε για τη σύνθεση του ΕΣΡ».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης, τόνισε ότι προκαλεί κλαυσίγελο η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Παππάς και σημείωσε:

«Αυτό που κατατέθηκε είναι για γέλια και για κλάματα. Για γέλια γιατί με το νόμο που ψήφισε πριν τρεις μήνες η κυβέρνηση, η αρμοδιότητα για την αδειοδότηση δινόταν στον αρμόδιο Υπουργό μετά από αιτιολογημένη απόφαση του ΕΣΡ και μετά από δημόσια διαβούλευση... Τι αλλάζει με την τροπολογία που φέρνει σήμερα ο κ. Υπουργός; Ότι ο αριθμός των αδειών σε κάθε πάροχο ανά κατηγορία θα γίνεται βάση νόμου. Δηλαδή ότι η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να νομοθετεί τον αριθμό των αδειών. Φέρτε μας λοιπόν τον αριθμό των αδειών. Γιατί δεν μας τον φέρατε σήμερα, για να νομοθετήσει η Βουλή».

Υπέρ ��ης αντισυνταγματικότητας τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρης τόνισε:

«Η κυβέρνηση περιγράφει με μελανά χρώματα το πρόβλημα, ωσ��όσο δεν δίνει λύση».

Κατά της τροπολογίας τάχθηκε επίσης ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Δ. Καρράς, ενώ το ΚΚΕ, δια του εκπροσώπου του Ν. Καραθανασόπουλου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη συζήτηση, χαρακτηρίζοντάς την προσχηματική και τις αντιπαραθέσεις «κοκορομαχίες».