ΕΚΤΑΚΤΗ συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε το πρωί της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από αίτημα του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Στο επίκεντρο της κουβέντας τους βρέθηκε το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η οποία δέχεται έντονες πιέσεις και τελεσίγραφα από τους δανειστές για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων (ολοκλήρωση hotspots, καλύτεροι έλεγχοι κα).

teo1.jpg

«Γιατί καταφεύγω σε εσάς. Πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δυο εικόνες. Η μία είναι η εικόνα των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο, των ανθρώπων που πνίγονται στο Αιγαίο και η άλλη είναι ο φόβος να εγκλωβιστούν στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες» είπε ο κ.Θεοδωράκης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραδίδοντας του την πρόταση 10 σημείων του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, αλλά το Ποτάμι είναι έτοιμο να συνεργαστεί.

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε την σημαία της κριτικής, αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για την χώρα, αν δουλέψουμε σωστά», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης.

teo2.jpg

«Ευχαριστώ πολύ για την συμβολή σας…Πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατ’ επέκταση, πάνω από τον Τόπο μας πλανώνται, δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά. Το οικονομικό – γιατί η κρίση βαθαίνει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση – και βεβαίως το προσφυγικό. Και τα δύο αυτά θέματα είναι υπαρξιακά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για τον Τόπο μας. Και ιδίως το προσφυγικό υπό την σημερινή συγκυρία. Και είναι εξαιρετικά άδικο να υφίστανται η Ελλάδα και ο Λαός της - με τόσες θυσίες που έχει κάνει – κριτική, από ορισμένους μεμονωμένους, ευτυχώς, εταίρους. Ευτυχώς, και πάλι, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιλαμβάνονται την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού Λαού» είπε από την πλευρά του ο κ.Παυλόπουλος και ευχαρίστησε ξανά το ΠΟΤΑΜΙ για την πρωτοβουλία του να υπάρξει διάλογος, συνεννόηση και σύγκλιση απόψεων, διαβεβαιώνοντας τον κ.Θεοδωράκη ότι ο ίδιος θα συμβάλει στην προσπάθεια.

teo3.jpg