Στις 4 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που θα «παραλύσει» η Ελλάδα από τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο… Λονδίνο για το προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από το… κινητό για τις μαζικές διαδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης.

Όσο οι αγρότες, οι επιστήμονες και η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, θα είναι στους δρόμους ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Διεθνή Διάσκεψη για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθεί στην βρετανική πρωτεύουσα. Στόχος του κ.Τσίπρα είναι να εμποδίσει τα σχέδια που πέφτουν... κάτω από το τραπέζι περί εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων και μακροπρόθεσμων αναγκών των πληγέντων.

Στην διάσκεψη θα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Βρούτε. Δεν αποκλείεται στο περιθώριο της διάσκεψης ο κ.Τσίπρας να συναντήσει τους ξένους ομολόγους του και την Άνγκελα Μέρκελ, αν τελικά η Γερμανίδα Καγκελάριος αποφασίσει να πάει στο Λονδίνο.

Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις στο προσφυγικό από την Κομισιόν, η οποία δίνει προθεσμία στην Αθήνα τριών μηνών. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, εμφανίστηκε την Παρασκευή βέβαιος ότι τα hotspots θα είναι έτοιμα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις απειλές που ακούγονται από συγκεκριμένους κύκλους περί αποπομπής της Ελλάδας από την συνθήκη Σένγκεν.

Την ίδια ώρα η κα Μέρκελ, είναι σύμφωνα με τον Γερμανό ψυχίατρο Χανς Χόακιν Μάαζ στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει το προσφυγικό. Η Μέρκελ είναι τόσο αποφασισμένη να μην παραδεχθεί ότι έχει λάθος στο συγκεκριμένο ζήτημα που έχει «χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα», υποστήριξε ο ψυχίατρος.

sad.jpg

Δείτε επίσης:

Κομισιόν: «Συγκεκριμένες οι υποχρεώσεις της Ελλάδας στο προσφυγικό»

Πιο μόνος από ποτέ ο Τσίπρας-Απ'��ις ρακές και τις αγκαλιές του κόσμου στη μοναξιά του Μαξίμου