​Ανήσυχος δήλωσε για μια ακόμα φορά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, με τις απειλές Ευρωπαίων όσον αφορά στο προσφυγικό.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μουζάλας επανέλαβε πως ανεπίσημα συγκεκριμένες χώρες, μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Σέ��γκεν, αλλά αυτό δεν είναι η επίσημη θέση της Ευρώπης.

«Γίνεται ορατό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν. Πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει λίγο ανήσυχους; Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια διάσπαση που ξεπερνά τα κόμματα, ανησυχώ για τις απειλές των Ευρωπαίων», είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πάντως πως μέχρι τώρα οι θεσμοί της Κομισιόν δεν έχουν μιλήσει για κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά στην έκθεση που παρουσιάστηκε την Τετάρτη από την Κομισιόν για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα σχετικά με τη δημιουργία των hot spots, ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε πως ο ί��ιος είχε προαναγγείλει ότι η έκθεση αυτή θα είναι αρνητική, καθώς περιελάμβανε όλα όσα είχαν γίνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβεβαίωσε, όμως πως οι επόμενες εκθέσεις θα είναι θετικές και πως τα hot spots θα είναι έτοιμα και σε λειτουργία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση φέρει ένα μέρος της ευθύνης για τις καθυστερήσεις ��ου εμφανίστηκαν στην αρχή.

Σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκανε την Πέμπτη στο BBC, ότι ο Βέλγος υφυπουργός αρμόδιος για τη μετανάστευση του είπε να πνίγουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα, ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε πως αυτό που πρότεινε ο Βέλγος κατά τη διάρκεια γεύματος ήταν να δη��ιουργηθούν στρατόπεδα 400.000 ατόμων, να βγούμε από τη Συνθήκη Σένγκεν και να κάνουμε επαναπροώθηση στη θάλασσα των προσφύγων και των μεταναστών.

«Έτσι όμως τους πνίγεις. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα», είπε.

Τέλος, τόνισε πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση συσπειρώνονται για να αλλάξει όλο αυτό το κλίμα εναντίον της Ελλάδας και προανήγγειλε συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, όσο και με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ώστε να τους ενημερώσει για το μεταναστευτικό.