​Σε μια νέα απίστευτη πρόκληση προχώρησε σήμερα η Τουρκία, λίγες μέρες πριν από τη μαύρη επέτειο των Ιμίων και ελάχιστα λεπτά αφότου πάνω από το νησί πετούσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στις 10:45 το πρωί εισήλθαν στο FIR Αθηνών δύο τουρκικά F16, που πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από την Καλόλιμνο και σε ύψος 26.000 ποδών.

tweet-kammenos-ena.JPG

Τα τουρκικά αεροσκάφη παρέμειναν στον ελληνικό εναέριο χώρο για περίπου ένα λεπτό. Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, πετούσε με ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια για να ρίξει στεφάνι, ως φόρο τιμής στον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996, κατά τη διάρκεια του θερμού επεισοδίου που σημειώθηκε με τουρκικά αεροσκάφη στα Ίμια.

kammenos-dyo-pic.JPG

Μάλιστα φωτογραφίες του κ. Καμμένου, ο οποίος ετοιμάζεται να ρίξει το στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων ανέβηκε στο Twitter από συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έγραψε: «Τιμή και Δόξα στους Ήρωες. ΑΘΑΝΑΤΟΙ».