​Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, μιλώντας στην εκπομπή, Newsnight του BBC, δηλώνοντας πως οι Βέλγοι είπαν στους εκπροσώπους την ελληνικής κυβέρνησης να πνίξουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ώστε να μην φτάσουν στις χώρες τους.

«Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Οι Βέλγοι μας είπαν: "Παρανομείστε! Φοβόμαστε! Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε!". Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε», εί��ε ο κ. Μουζάλας.

Μάλιστα ερωτηθείς για τα στρατόπεδα των 400.000 προσφύγων που θέλουν οι Ευρωπαίοι να δημιουργηθούν στην Ελλάδα, απάντησε:

«Αν ανατρέξετε στην ιστορία θα δείτε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης 400.000 ανθρώ��ων υπήρχαν μόνο στην εποχή των Ναζί. Δεν υπάρχει άλλη περίοδος στην ιστορία που να υπάρχουν στρατόπεδα για 400.000 κρατούμενους. Οι πρόσφυγες δεν είναι κρατούμενοι. Έχουν δικαιώματα».

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία διάθεση να συμμετάσχει στο παιχνίδι των ευθυνών που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη.

«Δεν θέλω να είμαι μέρος του "blame game" θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Ευρώπης α λα καρτ. Δεν μπορείς να παίρνεις αγροτικές επιδοτήσεις, επιδοτήσεις για την εκπαίδευση αλλά όταν σε χρειάζεται η Ευρώπη να κλείνεις τα σύνορα σου, να φτιάχνεις φυλακές και ζητάς να πνίγουν οι άλλοι τους πρόσφυγες. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη», είπε.

Όσο για το αν είναι θυμωμένος ή λυπημένος, ο Έλληνας υπουργός απάντησε:

«Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι υπουργός και πρέπει να είμαι ανοικτός σε όλα. Θέλουμε να βρούμε την λύση αλλά έχουμε κουραστεί. Έχουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι περνούν από εμάς. Φανταστείτε ότι το καλοκαίρι περνούσαν 10.000 άνθρωποι την ημέρα από ένα νησί 3.000 κατοίκων. Πνίγονται στις θάλασσές μας. Κάθε μέρα οι Έλληνες μαζεύουν πτώματα από την θάλασσα. Θέλουμε πιο πολύ από τον καθένα, να λυθεί το πρόβλημα».