​Όλο και αυξάνεται η πίεση στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro σε σημερινό της δημοσίευμα να προειδοποιεί πως η Ελλάδα μπαίνει σε καραντίνα και κινδυνεύει ο τουρισμό της.

«Η Κομισιόν προειδοποίησε την Ελλάδα ότι "παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της" στον τρόπο διαχείρισης των συνόρων της και της επέβαλε να πάρει δραστικά μέτρα εντός των επόμενων τριών μηνών. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα παραμένει στη ζώνη Σένγκεν προσωρινά, αλλά ο ορίζοντας αρχίζει να γίνεται απειλητικός για την τουριστική περίοδο που έρχεται», αναφέρει η εφημερίδα μετά και από την προειδοποίηση που έλαβε η χώρα μας από τους Ευρωπαίους εταίρους, πως αν δεν εφαρμόσει αυτά που έχουν συμφωνηθεί θα προχωρήσουν σε διετή αναστολή της ζώνης Σένγκεν.

«Η Κομισιόν και ο Γιούνκερ έστειλαν και στις άλλες πρωτεύουσες μια μυστική έκθεση, στην οποία περιγράφουν τι παραμέλησε η Ελλάδα στο ζήτημα των προσφύγων. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας η οποία μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο των συνόρων γύρω από την Ελλάδα, από τον ερχόμενο Μάιο. Το δεύτερο βήμα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν οι 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν θα επικυρώσουν το σχέδιο της Κομισιόν», συνεχίζει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Η Αθήνα θα πρέπει στους επόμενους τρεις μήνες να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορά της, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση αποτυχίας, μια Σύνοδος Κορυφής θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως για το κλείσιμο των συνόρων, διάρκειας έξι μηνών, που θα μπορεί να ανανεωθεί δύο φορές».

Μάλιστα η Le Figaro, προειδοποιεί πως αν τελικά επαληθευτεί το αρνητικό αυτό σενάριο για τη χώρα μας, η εξέλιξη αυτή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό, που αποτελεί και τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.