Την πρώτη μονομαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη στην συζήτηση για το ασφαλιστικό στην Βουλή, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, η Κάτια Μακρή.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφερε ένα νέο σκηνικό και ακούσαμε και ενδιαφέρουσες προτάσεις.Και η κυρία Φώφη Γεννηματά είχε ενδιαφέρουσες προτάσεις να κομίσει στον διάλογο και οι κκ Θεοδωράκης και Λεβέντης» σχολίασε η γνωστή δημοσιογράφος.

«Ο κύριος Τσίπρας υπερασπίστηκε πολύ σθεναρά τις αλλαγές που θέλει να κάνει σε κάποια πράγματα και είχε δίκιο-όπως για παράδειγμα στο ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα έκαναν μαντάρα-. Είχε και ένα λογικό επιχείρημα (σσ ο Τσίπρας), πως δεν μπορεί να κόψει τις υπάρχουσες συντάξεις γιατί ζουν και τα παιδιά τα εγγόνια των συνταξιούχων από αυτή την σύνταξη. Αυτό που δεν ήταν λογικό, ήταν ότι ο κύριος Τσίπρας δεν μας είπε πως θα βρει δουλειά και το παιδί και το εγγόνι που συντηρούνται από τις συντάξεις και πως θα χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό. Αυτό ο πρωθυπουργός δεν μας το είπε, παρόλα αυτά ήταν δυναμικός» δήλωσε η κα Μακρή, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά ακούσαμε έναν αρχηγό, ο οποίος έβαλε δύσκολες και αντιλαϊκές προτάσεις στο τραπέζι ».

«Ο κύριος Μητσοτάκης "τα είπε", όσο σκληρά και αν ακούγονται σε κάποιους» πρόσθεσε η κα Μακρή, υπενθυμίζοντας τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε να μην γίνουν τώρα οι αυξήσεις δημοσίων υπαλλήλων και να γίνει συμψηφισμός των αγροτών στα ασφαλιστικά ταμεία με τις επιδοτήσεις τους, όπως γίνεται και στους μισθούς.

«Τσίπρας και Μητσοτάκης ενέταξαν την επιχειρηματολογία τους στην πολύ σκληρή πόλωση που θα δούμε. Μια πρόγευση είδαμε σήμερα με την ερώτηση που κατέθεσαν 41 βουλευτές της ΝΔ για τα πεπραγμένα Βαρουφάκη» κατέληξε η δημοσιογράφος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR