​Ασφυκτικό γίνεται το πρέσινγκ για το προσφυγικό στην Ελλάδα.

Μετά το τελεσίγραφο και της αυστηρές συστάσεις από το Κολέγιο των Επιτρόπων και την Κομισιόν, οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας ετοιμάζονται για επίσκεψη στη χώρα μας στις 4 Φεβρουαρίου.

«Όσον αφορά τα μεταναστευτικά ζητήματα αντιμετωπίζουμε μαζί αυτήν την πρόκληση» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο και μάλιστα συμμετείχε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Όπως ο ίδιος δήλωσε με νόημα, «όταν αναφερόμουν στη γαλλική ατζέντα, είχα την εντύπωση ότι μιλούσα για τη γερμανική, αφού έχουμε τους ίδιους στόχους στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να περιορίσουμε τη ροή (σ.σ. μεταναστών) και να υποδεχτούμε με αξιοπρέπεια εκείνους που το χρει��ζονται».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ εξέφρασε την επιθυμία του για μια νέα αποστολή της Frontex που θα έχει την εντολή να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές και τόνισε: «Ορισμένες παραλίες ελέγχονται από μαφιόζικες οργανώσεις και όχι από την αστυνομία. Το έργο της ακτοφυλακής θα έπρεπε να είναι η επιτήρηση της τάξης όμως είναι ένα έργο που είναι δύσκολο για την Ελλάδα να το αναλάβει μόνη της».