​Επίσκεψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έκαναν την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τον Πρόεδρό της Διονύση Τσακνή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη.

Εξερχόμενος της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «ουσιαστική συνάντηση».

«Προγραμματίζαμε ενημερωτική συνάντηση με τη διοίκηση της Ε.Ρ.Τ., εδώ και καιρό. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η δημόσια συζήτηση που πυροδότησε πρόσφατα, το προπαγανδιστικό βίντεο που παρουσιάστηκε στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, επίσπευσε αυτήν τη συνάντηση», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την ανάγκη η ελληνική ραδιοτηλέοραση να μην λειτουργεί ως τηλεοπτική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συνάντηση μας έδωσε τη δυνατότητα να υπογραμμίσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ.. Την Ε.Ρ.Τ., τη δημόσια τηλεόραση, την πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες. Γι’ αυτό και οφείλει να σέβεται την ενημέρωση όλων των Ελλήνων. Δεν θα πρέπει η δημόσια τηλεόραση να λειτουργεί ως τηλεοπτική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, η Κυβέρνηση έχει πολλές ευθύνες που εμείς και θα παρακολουθούμε και θα αναδεικνύουμε - και κοινοβουλευτικά - όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται», τόνισε.

Σβίγκου: Τα έργα της ΝΔ στην ΕΡΤ είναι πολύ πρόσφατα για να λησμ��νιούνται

svigoujpg.jpg

Οι δηλώσεις του κ.Κουμουτσάκου για την ΕΡΤ προκάλεσαν την αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, η οποία τόνισε ότι «"τα έργα και οι ημέρες" της ΝΔ στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται».

Αναλυτικά η δήλωση της κα Σβίγκου:

«Τα “έργα και οι ημέρες” της ΝΔ στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι πολύ πρόσφατα για να λησμονιούνται. Από τις συνεχείς παρεμβάσεις της, ως το αντισυνταγματικό “μαύρο” στην ΕΡΤ, η ΝΔ έδειξε το πώς αντιλαμβάνεται την πολυφωνία και την ανεξάρτητη ενημέρωση. Ευτυχώς, οι μέρες αυτές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όσο και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ, βάζει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και προασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία προβάλλει συνεχώς νέες δικαιολογίες για να μην αλλάξει τίποτα στον χώρο των ιδιωτικών ΜΜΕ».