«Είναι προφανές ότι ο εξαγνισμός του κυρίου Ξηρού αποτελεί πλέον για κάποιους διαρκή και επίμονη προτεραιότητα. Κάποιοι επιδιώκουν όχι μόνο τη φυσική απελευθέρωση του κατά συρροή δολοφόνου, αλλά και την απενοχοποίηση των πράξεων του δια μέσω της ιδεολογικοποίησης της τρομοκρατίας» δήλωσε ο Ιάσων Φωτήλας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Σ��ββα Ξηρού.
Ο βουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι πληροφορήθηκε με μεγάλη έκπληξη το γεγονός, σημειώνοντας πως μιλάμε για έναν άνθρωπο «που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει μετανοήσει για τον πόνο που προκάλεσε στις δολοφονίες».
«Δεν λέω ότι φταίτε εσείς προσωπικά. Αλλά είναι ενδεικτικό του ποιές αξίες προβάλλονται από το νέος καθεστώς που υπηρετείτε» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο που καθόταν στα κυβερνητικά έδρανα.
«Αυτή κύριοι συνάδελφοι ήταν και η μέθοδος των Ναζί. Όλες τις τρομοκρατικές τους ενέργειες τις ενέδυαν με έναν μανδύα ιδεολογίας» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Φωτήλας, ο οποίος αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε πχ. εάν πλήρωναν οι Γάλλοι φορολογούμενοι παράσταση για τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη να χρηματοδοτούσε το κράτος παράσταση που βασιζόταν στα λεγόμενα του Μπιν Λάντεν και των δολοφόνων που προκάλεσαν το έγκλημα της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Όχι μόνο θα έπεφτε η κυβέρνηση αλλά και θα προκαλείτο και διεθνής κατακραυγή» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, χαρακτηρίζοντας «εξοργιστική» τηναπάντηση του Εθνικού Θεάτρου επί του θέματος.