Συνήθως όταν ακούμε για ραντεβού με καρδιοχειρουργό πάει το μυαλό μας στο κακό, ωστόσο η συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον διάσημο γιατρό και καθηγητή των Πανεπιστήμιων Γενεύης και Κωνσταντινούπολης, Αυξέντιο Καλαγκό, έγινε για καλό σκοπό.

giatros.jpg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον γνωστό καρδιοχειρουργό, ο οποίος είναι και ιδρυτής του διεθνούς ιδρύματος «Coeurs Pour Tous», του οποίου παράρτημα λειτουργεί, πλέον, στην Ελλάδα με τίτλο «Coeurs Pour Tous Hellas», δέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

giatros1.jpg

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ.Καλαγκό για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του και κυρίως για την περίθαλψη και θεραπεία παιδιών με καρδιοπάθεια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά Ελληνόπουλα.

giatros2.jpg

giatros3.jpg

Τι είναι το Coeurs Pour Tous Hellas

Ο καθηγητής καρδιοχειρουρ��ός Αυξέντιος Καλανγκός και οι συνεργάτες του, δημιούργησαν το 1998, το ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό διεθνές Ίδρυμα Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους), με στόχο την ιατρική και γενικότερη στήριξη των άπορων παιδιών με καρδιοπάθεια. Μέχρι σήμερα, ο ίδιος και η επιστημονική ομάδα του έχουν χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά με καρδιοπάθεια σε όλο τον κόσμο.Οι πόροι του Coeurs pour Tous προέρχονται από χορηγίες και από τα έσοδα της πατέντας Kalangos Ring (ένα καινοτόμο δαχτυλίδι π��υ τοποθετείται στις παιδικές καρδιές) που έχει επινοήσει ο διάσημος καρδιοχειρουργός.