​Αρχές Φεβρουαρίου θα έρθει το νέο Ασφαλιστικό στη Βουλή για ψήφιση, όπως είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τ. Πετρόπουλος, στο Πρακτορείο 104,9 Fm.

«Εικάζω ότι στις πρώτες μέρες του Φλεβάρη θα μπορούμε να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία, να εισάγουμε και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, μετά από συζήτηση εκτεταμένη στη Βουλή όλων των διατάξεων, πλέον, για να έχουμε μέσα στον Φλεβάρη την αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Διότι πρέπει να προχωρήσουμε στο αναπτυξιακό μέρος πια, με τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στην ανάπτυξη, με τις επενδύσεις, που πρέπει να κάνουμε», είπε ο κ. Πετρόπουλος και συνέχισε:

«Σήμερα έχω προσωπικά συνάντηση με τους επιστήμονες, τους επιστημονικούς φορείς, έχουμε συνέχεια επα��ή και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, να δούμε τις λεπτομέρειες όσον αφορά στο ύψος για την καταβολή των δικών τους εισφορών. Ελπίζω να έχουμε και με τους αγρότες σύντομα».

Ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ακόμα πως η συζήτηση για το ασφαλιστικό προχωράει παράλληλα με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και όπως είπε «θα γίνει πιο προσδιορισμένη η διαπραγμάτευση μετά από την ολοκλήρωση και τη συναντίληψη που θα υπάρξει εντός της χώρας με τους ενδιαφερόμενους φορείς των ασφαλισμένων».

Επεσήμανε ακόμα πως η κυβέρνηση «επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με χαρακτηριστικά δικαιοσύνης για όλο τον λαό».

«Οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε επιμέρους επαγγέλματα και κυρίως για τους αγρότες θα εξεταστούν. Οι προσδιορισμοί που θα γίνουν στο νομοσχέδιο θα είναι τέτοιοι, ώστε το ύψος των εισφορών να είναι συμβατό με τις πραγματικές δυνατότητες των ασφαλισμένων να πληρώνουν και ιδίως των αγροτών που είναι μία ιδιαίτερη και ευπαθής κατηγορία», είπε.

Όσον αφορά στη χθεσινή τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ο κ. Πετρόπουλος σχολίασε:

«Δε δείχνει υπευθυνότητα στην παρθενική του εμφάνιση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει πράγματα κραυγαλέα αβάσιμα. Αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας όσοι ανεύθυνα δεν λένε τίποτα για το πρακτέο».

Τέλος, αναφερόμενος στους αγρότες και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, ο κ. Πετρόπουλος είπε:

«Ζητάμε διαρκώς και έχουμε ανάγκη αυτή τη συζήτηση, διότι πρέπει να προσδιορίσουμε πολύ σύντομα όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να το εισάγουμε στη Βουλή. Ωστόσο, υπάρχει μία κραυγαλέα και ακατανόητη συμπεριφορά, αντιφατική με τα ίδια τα δικαιολογημένα συμφέροντα των αγροτών, να υπάρχουν αγρότες που να λένε εμείς δε θέλουμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή να μην παίρνουν εθνική σύνταξη οι αγρότες, όλοι οι άλλοι Έλληνες να παίρνουν εθνική σύνταξη 384 ευρώ ή όπως διαμορφώνεται, οι αγρότες να μην παίρνουν».