​«Το ασφαλιστικό είναι ένα πρόβλημα που θα ταλανίσει πολύ τους 50άρηδες και τις επόμενες γενιές και νομίζω ότι όλοι είμαστε λίγο πιο πίσω από το πρόβλημα», είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού, σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι χθες «θα έπρεπε να βγουν παραπάνω πράγματα» και συνέχισε:

«Ίσως από αντικειμενικές δυσκολίες κάποιοι αλλά και κάποιοι άλλοι επειδή θέλουν ν�� το κουκουλώνουν. Αυτή η κουβέντα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς. Το είχα πει στον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που κάναμε με τους αρχηγούς, ότι πριν δώσει τις προτάσεις η κυβέρνηση, πριν δηλαδή δημοσιοποιήσει ο κ. Κατρούγκαλος το σχέδιο, να κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα στη Βουλή. Δυστυχώς, τι γίνεται, δημιουργούνται τα στρατόπεδα και μετά συζητάμε, ενώ ο τρόπος είναι ο ανάποδος: Πρώτα να συζητάς για να αποφεύγεις τα στρατόπεδα».

Όσον αφορά στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης είπε:

«Νομίζω ότι ο κ. Κατρούγκαλος δίνει στη δημοσιότητα το συμπέρασμά του, χωρίς να μας δίνει όμως τα στοιχεία. Και αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία διόρθωση. Το πρόβλημα ξεπερνάει το μπόι μας, είναι τεράστιο».

Ο επικ��φαλής του Ποταμιού σχολίασε όμως καυστικά και τη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός νομίζω ότι είναι μία διχασμένη προσωπικότητα».

«Το λέω αυτό πολιτικά, μεταφορικά. Η τριτολογία του πρωθυπουργού ήταν μία συναινετική τοποθέτηση, με αντιθέσεις βέβαια, αλλά έλεγε “αυτά λέμε εμείς, αυτά λέτε εσείς, θα δούμε τα άλλα”. Ήταν μία τοποθέτηση όπως θα έπρεπε κατά την άποψή μου να είναι και η πρωτολογία του. Αλλά στην πρωτολογία του, μίλησε μάλλον για το κομματικό του ακροατή��ιο, για τον κομματικό του στρατό», είπε.