​Απάντηση με ένα tweet στα γαλλικά έδωσε ο Έλληνας επίτροπος για τη μετανάστευση, Δ. Αβραμόπουλος, στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία έγραψε πως σήμερα συνεδριάζει το Κολλέγιο των Επιτρόπων για να «πετάξει» την Ελλάδα από τη συνθήκη Σένγκεν.

«Δεν μιλάμε ούτε για αναστολή της Σένγκεν, ούτε για τον αποκλεισμό ενός μέλους. Πρέπει να εφαρμόσουμε κανόνες για να ενισχύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα», έγραψε για να πάρουν το μήνυμα όλοι.

avramo.jpg

Στο δημοσίευμά της Le Monde ανέφερε ότι σήμερα ��ο Κολλέγιο των Επιτρόπων θα εξετάσει σχέδιο διετούς αναστολής της συνθήκης Σένγκεν, κάτι που όπως εκτιμά θα ανοίξει το δρόμο για τον οριστικό αποκλεισμό της Ελλάδας από αυτή.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο που στην πράξη οδηγεί σε αποκλεισμό της Ελλάδας, πρώτης πύλης εισόδου των προσφύγων στην Ευρώπη, από τον χώρο ελεύθερης διακίνησης των πολιτών που θεωρείται μια από τις θεμελιώδεις και πιο πολύτιμες αρχές της ΕΕ», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Χώρες όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Σλοβενία, ζητούν το κλείσιμο των συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ και επί της ουσίας τον αποκλεισμό της χώρας μας από την Σένγκεν. Το παιχνίδι του καλού και του κακού, το παίζουν από την μια ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλο��τ Γιούνκερ ο οποίος επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν υπάρχει περίπτωση απομόνωσης της Ελλάδας και από την άλλη οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 26 της Συνθήκης Σένγκεν».