​Λάβρος εναντίον του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Παπαδόπουλο – Σχινά, αλλά και μεγαλοστελεχών του… «πράσινου κράτους». Που όπως είπε βρήκαν καταφύγιο στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή χθες, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.

«Βουτυρόπαιδα επαν��στάτες ράπερ που πάνε στην επανάσταση με Mercedes του μπαμπά τους και έχουν ένα όνειρο: να δουλέψουν σκληρά, στο κόμμα και το Δημόσιο βέβαια και να πάρουν λιμουζίνα. Ζούνε με κρατικό χρήμα αυτοί, οι φίλοι και οι συγγενείς τους και πουλάνε μελό ιστορίες αντίστασης», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι σας ενοχλεί;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον Ν. Μανιό που διαμαρτυρόταν έντονα και συνέχισε: «Δεν την είδατε την Mercedes; Δεν σας ενόχλησε αυτό; Το πρόβλημα δεν είναι το ατόπημα ενός νεαρού, αλλά ότι το καλύπτετε. Αυτές οι ιστορίες αντίστασης που πουλάνε θα έπρεπε να σας προσβάλουν».

Χαρακτήρισε μάλιστα «βαθύτατα προσβλητική» την εικόνα του Ι. Παπαδόπουλου – Σχινά, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τους διορισμούς των συγγενών του στο Δημόσιο.

«Να μιλά στο όνομα ενός κόμματος που υποτίθεται ότι είναι αριστερό και να λέει ότι είναι σε αυτή τη θέση και θα βάλει στο Δημόσιο την οικογένειά του επειδή κάποιοι παππούδες του πολέμησαν στο βουνό. Και την επόμενη ημέρα, στη γιορτή της επανάστασης- κατά αυτόν- να πηγαίνει οδηγώντας την πολυτελή αυτοκινητάρα του πατρός του. Αυτό το πρότυπο είναι ενοχλητικό», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Από τα πυρά του όμως δεν γλίτωσαν και κάποια μεγαλοστελέχη του «πράσινου κράτους», που όπως είπε βρήκαν καταφύγιο στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα παλικάρια που μετείχαν σε όλα τα μεγάλα πάρτι της μεταπολίτευσης, μετανοημένα και πλούσια βέβαια, έχουν βρει καταφύγιο στην αυλή σας. Δεν είναι μόνο αυτοί η Ελλάδα, μεγαλοστελέχη του ''πράσινου κράτους'' που μόλις είδαν την πτώση βρήκαν το φως τους στην αριστερά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.