​Και εκτός Βουλής μεταφέρθηκε η σκληρή μονομαχία του ΑλέξηΤσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το Μέγαρο Μαξίμου και τη Συγγρού να ανταλλάσουν πυρά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή!

Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «κατά κράτος» ήττα του προέδρου της ΝΔ και τονίζει πως η ομιλία του κ. Μητσοτάκη αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ:

1. Επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.

2. Προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση.

3. Επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα.

4. Καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία.

5. Άσκησε κριτική στη Ν.Δ. και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό παρά, μόνο επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το mail Γκίκα Χαρδούβελ��».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης «συντάχθηκε κάτω από τις "φτερούγες του ΔΝΤ" αγνοώντας ακόμα και τις διαφορές που έχει το Ταμείο με Κομισιόν και ΕΚΤ».

«Δεν μπορεί να νικήσει το ψέμα την αλήθεια» απαντούν συνεργάτες

Με επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τις απαντήσεις με «διαρροές» απαντούν από τη ΝΔ.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σχολιάζουν πως «το ψέμα δεν μπορεί να νικήσει την αλήθεια» και τονί��ουν με έμφαση: «Αφού ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται άνετα στην αίθουσα της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγει να μιλήσει ξανά με διαρροές. Αυτή τη φορά λίγο πριν τη δευτερολογία του. Όσοι είδαν κατάλαβαν».