Προσωπική κόντρα για τις συντάξεις και για το… χωνί είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον πρώην υπουργό Εργασίας της ΝΔ, φέροντάς τον ως παράδειγμα παραπληροφόρησης για το θέμα των συντάξεων.

«Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την συμφωνία και το γεγονός ότι δεχθήκαμε την υποχρέωση να μειώσουμε 1% την δαπάνη για ασφαλιστικό σύστημα, προσήλθαμε σε εκλογές και είπαμε: “αυτή είναι η συμφωνία και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για μην πάμε σε νέες περικοπές”. Εσείς από τότε διαβάζατε διαφορετικά αυτή την συμφωνία που ψηφίσατε. Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι όποιος και αν είναι υπουργός Εργασίας, θα πρέπει να εφαρμόσει την συμφωνία και να πετσοκόψει τις συντάξεις. Έλεγε ότι μια σύνταξη το χρόνο θα μειωθεί και θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ» είπε ο πρωθυπουργός.

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Βρούτσης αρχικά χαμογέλασε και στη συνέχεια άρχισε να φωνάζει προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για ανακρίβειες. «Στο Χωνί τα διαβάσατε;» είπε –μεταξύ άλλων- ο κ. Βρούτσης.

Η συνέχεια δόθηκε… online από την εφημερίδα Χωνί, η οποία ανήρτησε ένα βίντεο (δείτε πάνω) με τον κ. Βρούτση και τον κάλεσε να ψάξει… που θα κρυφτεί γιατί θα το στείλει «σ' όλα τα mail box ΟΛΩΝ των βουλευτών όλων των κομμάτων»!